Vrijwilligerswerk Huizen

Sociaal Ondernemerschap

Werk is een onderdeel van je positie als betrokken burger

Met name voor de nieuwe generatie werknemers is maatschappelijke betrokkenheid geen bijzaak. Het sociaal ondernemerschap neemt toe. Niet je werk maar je status als betrokken burger zijn bepalend. Werk is een onderdeel van je positie als betrokken burger. Als bedrijf kun je in deze trend een behoefte herkennen, die leeft onder jouw werknemers. Bedrijven, groot en klein, willen actief meewerken aan een betere wereld. Als bedrijf kun je daarom niet meer zonder een beleid waarbij verbinding wordt gezocht met de omgeving waar je gevestigd bent. De samenleving is zich bewuster dan ooit van de noodzaak van sociaal ondernemerschap. 

Door ruimte te scheppen voor sociaal ondernemerschap ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor zelfontplooiing en zingevend ondernemerschap.

Wat bieden wij aan?

Binnen Betrokken Ondernemen kan elk bedrijf onvoorwaardelijk en onverschrokken ontdekken wat er mogelijk is op het gebied van connecties maken met organisaties en vrijwilligerswerk. Wij richten ons er op om een match te maken tussen het bedrijfsleven en de samenleving:

 1. Via evenementen
  Hier verbinden we bedrijven, organisaties en vrijwilligers met elkaar. Hierbij kan worden gedacht aan het organiseren van workshops, netwerkbijeenkomsten of teambuildingsevenementen vanuit het bedrijfsleven die samen met organisaties en vrijwilligers worden vorm gegeven,
   
 2. Het Maatschappelijk Diner
  Een avond waarbij bedrijven en organisaties zich presenteren en gezamenlijk op zoek gaan naar een passende match,
   
 3. De Maatschappelijk Makelaar
  De Maatschappelijk Makelaar brengt de vraag van maatschappelijke organisaties en het aanbod van bedrijven bij elkaar. Mensen met dezelfde interesse worden met elkaar in verbinding gebracht. Hierbij kan ook aan mentor projecten worden gedacht om vrijwilligers het vakmanschap of het persoonlijke talent te laten ontdekken. Wie weet kan een vrijwilliger uiteindelijk instromen op de arbeidsmarkt naar een passende baan of een juiste keuze maken ten aanzien van een opleiding,
   
 4. De Maatschappelijk Projectontwikkelaar
  De projectonwikkelaar richt zich op het realiseren van een project dat begint bij een maatschappelijke organisatie, maar nog veel vaker bij een oplossing voor de lokale samenleving. Denk hierbij aan de initiatieven op het gebied van eenzaamheid of mantelzorg. 

Advies nodig?

Wat vind jij als bedrijf belangrijk en waar profileer je je mee? 
Bedrijven kunnen een belangrijke rol spelen in de lokale samenleving. Wees je bewust van de verschillende mogelijkheden en bepaal wat het beste past bij jouw bedrijf. Laat je klantbestand en merkbeleving meewegen in de keuze van activiteit en organisatie waar je als bedrijf de verbinding mee wilt aangaan. 

Voor advies op maat kun je contact opnemen met Jolanda of Silvia.

Neem contact op

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2023 Vrijwilligerscentrale Huizen |