Vrijwilligerswerk Huizen

Wat levert het op?

Betrokken Ondernemen op lokaal niveau

Wat speelt er in de lokale samenleving? Hoe maken we Huizen tot een fijne woonplaats voor iedereen? Hoe kunnen bedrijven bijdragen om doelen van non-profitorganisaties te helpen realiseren? En wat is de win-win?Match uit 2019 tussen Koninklijke Visio en Internetbureau Websteen, foto gemaakt door Websteen

Profit organisaties

Het is belangrijk om je beleid op Maatschappelijk Betrokken Ondernemen duidelijke handen en voeten te geven. MBO levert toegang tot nieuwe netwerken, waardering van de (lokale) omgeving, een goed imago en grotere naamsbekendheid. Bedrijven, serviceclubs en ondernemers beoordelen zelf wat zij willen bieden. Een win-win situatie creëren is altijd het uitgangspunt.

Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Maatschappelijke invulling van een bedrijfsuitje of teambuilding;
  • Adviesgesprekken of het geven van workshops zodat medewerkers hun ervaring en expertise beter kunnen inzetten;
  • Non-profit organisaties helpen bij zinvolle klussen die lang zijn blijven liggen;
  • Een uitstapje met kwetsbare ouderen of mensen met een beperking;
  • Het ondersteunen bij een sportieve- of recreatieve activiteiten;
  • Een activiteit in het kader van natuurbehoud;
  • Donatie van (rest)producten van de onderneming of afgeschreven pc’s zijn vaak van harte welkom bij maatschappelijke organisaties.

© Foto: Websteen.
Match uit 2019 tussen Koninklijke Visio en Internetbureau Websteen. Hierbij kreeg Visio twee vaarmiddagen op een Botter cadeau en was het designteam van Websteen te gast om te onderzoeken hoe zij de gebruiksvriendelijkheid van websites kunnen vergroten voor slechtzienden en blinde personen. 

Non-profit organisaties

Staat jouw organisatie open voor nieuwe contacten? Kan jouw stichting wel wat advies gebruiken? 
Is er behoefte aan organisatorisch, juridisch, financieel of ander advies? Heeft het clubgebouw een opknapbeurt nodig? Behartig je de belangen van een bepaalde groep en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Op zoek naar materialen of tweedehands kantoormeubilair? Moeten de statuten worden herschreven? Verdienen de bewoners eens een dagje uit? Wil je vrijwilligers in het zonnetje zetten met een leuk uitje?

Een manier om te investeren in nieuwe (maatschappelijke) ontmoetingen, is deelname aan het Maatschappelijk Diner. 

Meer over het Maatschappelijk diner

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2023 Vrijwilligerscentrale Huizen |