Wat levert het op?

Wat speelt er in de lokale samenleving? Hoe maken we Huizen tot een fijne woonplaats voor iedereen? Hoe kunnen bedrijven bijdragen om doelen van non-profitorganisaties te helpen realiseren?
Aan ruime tafels tijdens een heerlijk diner leren profit en non-profit elkaar beter kennen en ontdekken verrassende samenwerkingsmogelijkheden. Doel van de avond is om onderling 'matches' te maken; afspraken met concrete resultaten. Daarbij gaat het niet zozeer om geld of sponsoring maar vooral over kennis, helpende handen, toegang tot netwerken, materiaal en faciliteiten. Wie eerder een diner meemaakte, weet het: een sprankelende en spraakmakende avond waarbij niemand met lege handen naar huis gaat!
 

"Ik vond het Maatschappelijk Diner een geweldige combinatie van én jezelf zichtbaar maken, én iets betekenen voor je directe omgeving"

- Meerthe, eigenaar Dance-Point

Profit organisaties

Het Maatschappelijk Diner biedt aanknopingspunten om MBO beleid handen en voeten te geven en levert toegang tot nieuwe netwerken, waardering van de (lokale) omgeving, een goed imago en grotere naamsbekendheid. Bedrijven of serviceclubs beoordelen zelf wat zij willen bieden. Een win-win situatie voor beide partijen creëren is altijd het uitgangspunt.

Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Maatschappelijke invulling van een bedrijfsuitje of teambuilding;
  • Adviesgesprekken of het geven van workshops zodat medewerkers hun ervaring en expertise beter kunnen inzetten;
  • Non-profit organisaties helpen bij zinvolle klussen die lang zijn blijven liggen;
  • Een uitstapje met kwetsbare ouderen of mensen met een beperking;
  • Het ondersteunen bij een sportieve- of recreatieve activiteiten;
  • Een activiteit in het kader van natuurbehoud;
  • Donatie van (rest)producten van de onderneming of afgeschreven pc’s zijn vaak van harte welkom bij maatschappelijke organisaties.

Voorafgaand aan het diner ontvangen bedrijven een overzicht van de verzoeken.

Non-proft organisaties

Is er behoefte aan organisatorisch, juridisch, financieel of ander advies? Heeft het clubgebouw een opknapbeurt nodig? Behartig je de belangen van een bepaalde groep en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Op zoek naar materialen of tweedehands kantoormeubilair? Moeten de statuten worden herschreven? Verdienen de bewoners eens een dagje uit? Wil je vrijwilligers in het zonnetje zetten met een leuk uitje?
Investeer in nieuwe maatschappelijke ontmoetingen; doe mee aan het diner! Met gesloten beurs komen er mooie dingen tot stand! Organisaties die mee willen doen, bedenken vooraf welke wensen of ideeën ze hebben en dienen die zo snel mogelijk in. Voorafgaand aan het diner ontvangen de bedrijven een overzicht van de verzoeken.

Twijfel je over een aanvraag of wil je meer informatie over het maken van een match? Bel of mail naar Jolanda Westrum.