Vrijwilligerswerk Huizen

Wat is Maatschappelijk Betrokken Ondernemen?

Door middel van kennis, menskracht, middelen en netwerken.

Bedrijven die actief zijn in hun omgeving is geen nieuw verschijnsel. Ondernemers bekommeren zich steeds meer om de gezondheid, huisvesting en scholing van hun werknemers. Logo Betrokken Ondernemen

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen is gericht op het versterken van de verbinding tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties, door middel van kennis, menskracht, middelen en netwerken. Zonder winstoogmerk maar wel met oog voor elkaars belangen. Het achterliggende idee bij Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) is dat bedrijven een onlosmakelijk onderdeel zijn van de lokale samenleving en hiermee een groot effect hebben op hun omgeving.

Bedrijven houden zich daarom, zeker in de huidige tijdsgeest, steeds meer vanuit een positieve houding met de omgeving bezig.  Door Maatschappelijk Betrokken Ondernemen ontstaat er synergie tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties en vrijwilligersinitiatieven.

Ook het midden- en klein bedrijf is vaak actief betrokken bij de lokale samenleving als (maatschappelijke) sponsor. Daarmee zijn zij als invulling van ‘corporate citizenship” gewoon een goede burger en buurman.

Volg ons op social media!

  

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2023 Vrijwilligerscentrale Huizen |