Vrijwilligerswerk Huizen

Gek werd ze van het thuiszitten

28 aug 2020
Vrijwilligerscentrale Huizen
Cindy Rozengarden is sinds 2017 werkzaam als vrijwilliger in Huizen. Ondanks haar jonge leeftijd, ze is een veertiger, is ze behoorlijk ervaren in de zorg. Na de geboorte van haar tweeling, werd het door omstandigheden te druk en kwam ze thuis te zitten. Gek werd ze van het thuis zitten, daarom besloot zij zich aan te melden bij de Vrijwilligerscentrale.
gek-werd-ze-van-het-thuiszitten

Cindy voltooide de opleiding MBO-zorg en volgde tevens verschillende opleidingen, zoals geriatrie, gehandicaptenhulp en zorg. Jarenlang was ze als verzorgende actief in verzorgings- en verpleeghuizen. Na de geboorte van haar tweeling, meisjes, werd het door omstandigheden te druk voor haar en kwam thuis te zitten.  Gek werd ze van het thuis zitten, maar werken was geen optie. Toen besloot ze om zich aan te melden bij de vrijwilligerscentrale. Ze vond het moeilijk om binnen te stappen, maar heeft de eerste stap wel gezet. Ze werd hartelijk ontvangen en voelde zich al snel wat beter op haar gemak. Bij de Vrijwilligerscentrale was men net begonnen met het maken van pasfoto’s voor intern gebruik en Cindy mocht de spits afbijten.

Geen verplichting

Ze heeft geen spijt van haar keuze voor het vrijwilligerswerk: ”Ik vind het gezellig en heb vanaf het begin nog steeds dezelfde cliënt. Het voordeel van vrijwilligerswerk is dat er geen verplichting bij komt kijken. De druk in de zorg was veel te groot, en niet alleen voor mij. Zo hadden we bijvoorbeeld maar tien minuten de tijd om iemand te douchen en dat is echt heel krap. Nu heb ik een goed gevoel en weet ik dat ik mijn client blij maak. Het werkt naar twee kanten want het geeft mij ook veel voldoening”.

Dezelfde interesse

Cindy en haar cliënt hebben dezelfde interesses, zoals bijvoorbeeld koken. “We wisselen recepten uit en als ik iets lekkers maak dan neem ik voor haar ook altijd een maaltijdje mee”. Samen deden ze boodschappen, maar omdat haar cliënt nu slecht ter been is, doet ze de boodschappen en drinkt daarna een bakkie met haar. “Het is zo leuk. Mevrouw heeft ook altijd veel belangstelling voor mijn gezin en vergeet nooit te vragen hoe het met mijn meiden gaat. Leuk toch!”

Dit interview is gepubliceerd in het boek 'Helden van Huizen 2019'.

Foto: Door Jet Helsloot
Tekst: Door Hettie Brouwers

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2021 Vrijwilligerscentrale Huizen |