Vrijwilligerswerk Huizen

Lezing over Eenzaamheid

Week tegen Eenzaamheid - Lezing door Prof. Dr. Anja Machielse

In Huizen is de gemeente samen met lokale organisaties en betrokken inwoners, al enige tijd bezig om de handen ineen te slaan tegen eenzaamheid. Hiervoor hebben we een werkgroep Huizen voor Saamhorigheid opgericht.
Huizen is een sociale gemeente; veel mensen zijn betrokken met elkaar en hun omgeving. Toch is het percentage van mensen (jong en oud) wat eenzaam is, gelijk aan het landelijk gemiddelde. In de week tegen Eenzaamheid nodigt de werkgroep iedereen uit voor een inspirerende lezing, waar zoveel mogelijk mensen hun voordeel uit kunnen halen. Doel van de lezing is om mensen te inspireren, nieuwe inzichten mee te geven en een andere manier van kijken mee te geven. 

Prof. Dr. Anja Machielse

Anja Machielse is bijzonder hoogleraar 'Empowerment van kwetsbare ouderen' aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Zij is gespecialiseerd in onderzoek naar (sociaal) kwetsbare ouderen. Ze kijkt naar thema's als eenzaamheid en sociaal isolement, zelfredzaamheid, existentiële problemen en zingevingsvragen. Belangrijke aandachtspunten in haar onderzoek zijn het stimuleren van sociale betrokkenheid en sociale insluiting van (kwetsbare) ouderen in de samenleving. 

De toegang voor de lezing is gratis.

Woensdag 2 oktober
Tijd: 19:30 - 21:00 uur. Inloop 19:00 uur.
Locatie: Huiskamer van de Bibliotheek in Huizen.

Meld je hier aan 

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2019 Vrijwilligerscentrale Huizen |