Vrijwilligerswerk Huizen

Jeanette Beelen geeft de training `Blik in de Spiegel`

13 aug 2020
Vrijwilligerscentrale Huizen
Jeanette Beelen werkt al 13 jaar als zelfstandig coach. Vanuit haar bedrijf ‘Mens in Uitvoering’ coacht zij mensen met vragen over loopbaan, leven en persoonlijk leiderschap. Ze is tevens als vrijwilligster verbonden aan de Vrijwilligerscentrale als maatje bij de Thuishulp. In het najaar gaat ze een training geven voor collega-vrijwilligers.
jeanette-beelen-geeft-de-training-blik-in-de-spiegel

Jeanette vindt gelijkwaardigheid en zelfredzaamheid belangrijk voor haar werk en leven, dus ook als vrijwilliger. Ze zoekt altijd overeenkomsten en raakvlakken tussen de cliënt en haarzelf. ‘Ik ben niet meer en niet minder dan de cliënt, we zijn gelijk aan elkaar. Ik probeer erachter te komen wat hij/zij nodig heeft, stel mij open, ik luister naar de anders, maar ook naar mijzelf.’

Wanneer mensen vragen om iets te doen, ga ik dat niet automatisch doen, maar denk ik er even over na. Het is juist goed als zij zelf in beweging blijven en het is fijner als zij dingen blijven doen die zij zelf nog kunnen. Doordenken en doorvragen dus, in plaats van meteen handelen. In sommige situaties leg ik ook uit dat wanneer ik iets niet doe, het niet is omdat ik het niet wil doen, maar omdat het in mijn ogen belangrijk is dat de cliënt haar autonomie behoudt.

Het is belangrijk dat je ervan bewust bent dat je ook om jezelf denkt en je eigen grenzen mag bewaken. Je weet welke afspraken er van te voren gemaakt zijn. Controleer ook bij jezelf: wil ik dat? Kan ik dat? En wat communiceer ik hierover. Als er dan een probleem ontstaat, kan dat indien nodig teruggekoppeld worden aan de vrijwilligerscentrale. Hier kan dan naar een oplossing worden gezocht.

De training die gegeven wordt heet Blik in de Spiegel. Hierbij gaat het om de vrijwilliger zelf, wie ben je al vrijwilliger? Er worden ervaringen gedeeld met elkaar en kijken waar je zelf soms tegenaan loopt bij het doen van vrijwilligerswerk. Waar krijg je energie van? Hoe bewaak je jouw grenzen? Het is dus een persoonlijke training waarbij je naar jezelf gaat kijken.

De training Blik in de Spiegel wordt gratis aan vrijwilligers aangeboden op twee momenten. 
1) dinsdag 27 oktober 13.30-17.00 uur
2) donderdag 12 november 18.30-22.00 uur 

Klik hier om je aan te melden voor de training

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2021 Vrijwilligerscentrale Huizen |