Vrijwilligerswerk Huizen

Maatschappelijke stage

Wat is een maatschappelijke stage?

Stagiaire die samen met vrijwilliger Ad een tuintje gaat opknappen voor de Thuishulp

Middelbare scholen in Huizen nemen deel aan de Maatschappelijke Stage (MaS). Leerlingen lopen tijdens hun schooltijd 8 tot 28 uur stage bij een stichting, vereniging of organisatie. Op deze manier maken jongeren kennis met vrijwilligerswerk en leren zij dat het doen van vrijwilligerswerk niet alleen nuttig, maar ook leerzaam én leuk is. Bovendien wordt de inzet gewaardeerd; zowel de stage biedende organisaties als scholen en inwoners zijn blij met deze inzet!

De Maatschappelijke Stage maakt onderdeel uit van het onderwijsprogramma en is een vorm van buitenschools leren. Door vrijwilligersactiviteiten maken leerlingen actief kennis met allerlei aspecten van de samenleving. Dit vergroot de maatschappelijke betrokkenheid, het besef voor normen en waarden en stimuleert actief burgerschap.

Meer weten over maatschappelijke stage voor zowel jongeren als organisaties?

Ga naar de website van Huizen voor elkaar

Stage makelaar

Vrijwilligerscentrale Huizen is door de gemeente aangesteld als Maatschappelijk Stage makelaar. Samen met een groot netwerk van organisaties werken wij continu aan het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en het verbeteren van de kwaliteit van de stages. 

Foto: Stagaire die samen met vrijwilliger Ad een tuintje gaat opknappen bij Thuishulp.

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2023 Vrijwilligerscentrale Huizen |