Vrijwilligerswerk Huizen

Aan de slag!

Wij helpen je graag opweg

Waar kan ik stage lopen?

Een stage kun je lopen bij een maatschappelijke organisatie. Wij hebben als makelaar van de Maatschappelijke Stage een groot bestand met organisaties waar je uit kunt kiezen. Belangrijk is eerst om te bedenken wat jij leuk zou vinden om te doen. Of misschien is er wel iets wat je heel graag een keer zou willen proberen. Ben jij een sportieveling? Of ga je liever aan de slag met ouderen en/of mensen met een beperking? Of misschien lijkt de Voedselbank of Kringloopwinkel jou een nieuwe uitdaging? Stage lopen is leuk, dus kies iets wat bij je past of wat je graag zou willen leren. 

Weet je niet goed wat je zou willen? Bedenk dan wanneer je stage zou willen lopen.
In een vakantie, weekend of liever in de avond? Op deze manier sluit je ook al wat organisaties uit en kun je een keuze maken uit het overige aanbod van de vacatures.

Stageplek kiezen

Je kunt zelf een stageplek kiezen, maar je kunt ook gebruik maken van het bestaande aanbod. Als je zelf iets gaat zoeken, begin eens met rondvragen bij ouders, verzorgers, familie of buren. Misschien hebben zij tips en kun je bij een leuke maatschappelijke organisatie aan de slag.

Als vrijwilligerscentrale kennen wij een heleboel organisaties in Huizen en Omstreken. Wij hebben dan ook een vacaturebank waar jij je stages zo kunt uitzoeken. Handig, als je niet zelf wil zoeken naar een organisatie. Via school krijg je uitleg over het stagevacature programma, WISMAS. Als je hebt ingelogd, krijg je een overzicht te zien van alle beschikbare stagevacatures. 
Zodra je de vacature goed hebt doorgelezen, kun je je aanmelden voor de stage: ét voila! Je kunt aan de slag!

  • Klik hier als je leerling bent van de Huizermaat
  • Klik hier als je leerling bent van het Erfgooiers College

Wanneer kun je stage lopen?

Je kunt op verschillende momenten stage lopen. Denk bijvoorbeeld aan een namiddag, doordeweekse avond of het weekend. Er zijn ook stageplaatsen die je kunt doen in de vakanties. Zo kun je op één dag meerdere uren stage lopen. Iedere schoolvakantie is er genoeg te doen. Bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie. Je kunt vaak al starten vanaf juni, voorafgaande aan het nieuwe schooljaar. Zo kun je in de zomer genoeg leuke activiteiten ondernemen én je stage afronden voor de start van het nieuwe schooljaar. 

Heb je vragen of je wil meer weten? 

Neem contact met ons op!

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2019 Vrijwilligerscentrale Huizen |