Aanmelden als stage organisatie

Laat leerlingen kennis maken met jouw organisatie!

Het bestaande netwerk van Maatschappelijke Stage organisaties is groot! Zo'n 50 organisaties uit Huizen en omstreken zijn aangesloten bij Vrijwilligerscentrale Huizen. En gelukkig komen daar steeds meer organisaties bij. We proberen leerlingen een zo breed mogelijk scala aan te bieden in activiteit, sector, project of doelgroep.

Jongen vrijwillig aan het werk in de bibliotheek

Stap 1: een kennismaking

Nieuwe organisaties worden altijd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Zo kom je in contact met Charlotte Tupang, de coördinator van de Maatschappelijke Stage. Zij vertelt je over de adviesfunctie, hulp & ondersteuning en de procedure. Na deze afspraak wordt jouw organisatie toegevoegd aan het netwerk. Je kunt enorm van ons profiteren, want als makelaar bieden we namelijk:

  • hulp en advies bij het creëren en van stageplekken,
  • zijn een vraagbaak voor afspraken en voorwaarden voor de stage,
  • bieden wij PR en promotie voor organisaties die meedoen aan de stage en
  • zijn wij de schakel tussen het maatschappelijke veld en de middelbare scholen.

Stap 2: een vacaturetekst schrijven

De stages staan in een aparte vacaturebank, speciaal voor leerlingen uit Huizen. Deze vacaturebank wordt beheerd door de vrijwilligerscentrale. Je kunt zelf een vacaturetekst aanleveren. Tijdens het kennismakingsgesprek kun je al wat tips en ideeën uitwisselen over een leuke, aansprekende vacature.

Stap 3: laat die leerlingen maak komen!

Nadat de stages in het systeem zijn verwerkt, kunnen leerlingen zich inschrijven. Bij de start van het nieuwe schooljaar worden leerlingen op school geïnformeerd over de Maatschappelijke Stage. Klassikaal wordt de stage uitgelegd en krijgen leerlingen de mogelijkheid om zich te verdiepen in de diversiteit van de stages. De leerling dient zich digitaal aan te melden op de stagevacature. De aanmelding moet daarna bevestiging worden door een docent op school.
Als de aanvraag voor de stage is goedgekeurd door school, krijg je als contactpersoon van de organisatie een bevestigingsmail van de aanvraag. Alles is nu in orde en de leerling kan beginnen aan zijn/haar stage!

Stap 4: eerste contact leggen

Nadat je een bevestiging hebt ontvangen en je weet welke leerling er komt stage lopen, denk je misschien: in de pocket! In de praktijk blijkt dit toch niet helemaal zo te werken. Vaak zit er tussen de aanmelding en het tijdstip van de stage een aanzienlijke tijd. Het is dus belangrijk dat je na de bevestiging van de stage, contact opneemt met de leerling. Plan bijvoorbeeld eerst een kennismaking of een introductiemoment. Houd de leerling op de hoogte en blijf communiceren en maak samen afspraken. Zo weet de leerling dat hij/zij van harte welkom is en zijn de kaders duidelijk. Ook als organisatie geeft dit rust, omdat je duidelijke afspraken hebt gemaakt en weet dat de leerling daarvan goed op de hoogte is.

    Bij wie kan ik terecht voor vragen?

    Je kunt te allen tijde aankloppen bij Vrijwilligerscentrale Huizen en vragen naar Charlotte. Zij kan je helpen bij problemen en/of vragen. Wat doe je bijvoorbeeld als een leerling toch niet komt opdagen of als je een leerling niet kunt bereiken? Schroom niet en stel gerust je vraag.

    Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2023 Vrijwilligerscentrale Huizen |