Vrijwilligerswerk Huizen

Stages hbo/mbo studenten

Vrijwilligerscentrale Erkend Leerbedrijf

Als je een beroepsopleiding volgt kun je bij ons prima terecht voor je stage. Wij hebben stageplaatsen voor studenten die een opleiding volgen in zorg en welzijn, marketing, communicatie of gerelateerde opleidingen. Wij raden je aan altijd contact met ons op te nemen en te vragen naar de mogelijkheden.

Sociale Stage Thuishulp

De stage bestaat uit het zelfstandig ondersteunen van mensen thuis met praktische hulp, een gezellig bezoekje of boodschappen doen. Je ontwikkelt een professionele werkhouding bij het omgaan met clienten in de thuissituatie;  luisteren, afstemmen op de ander, stimuleren en activeren.

Duur van de stage: minimaal een semester of een heel schooljaar, een dagdeel per week;
Voor wie: 1e jaars of of hogere jaars HBO en MBO studenten; 
Inzet en begeleiding: je ondersteunt een client 1 op 1, dit is altijd maatwerk. We bespreken wat je leerdoelen zijn en we zorgen vervolgens voor de juiste match. Tijdens je stage zijn er diverse evaluatie momenten, al dan niet samen met je stagebegeleider van de opleiding.

Aanmelden: je kunt je nu aanmelden voor de periode 2021-2022. Een selectiegesprek is onderdeel van de procedure. Wij ontvangen graag je sollicitatiebrief.
 

Bemiddelaar Thuishulp

Deze stage bestaat uit koppelen van vrijwilligers (maatjes) aan hulpvragers die in aanmerking komen voor langdurige ondersteuning. Bij deze stage ontwikkel je je gespreksvaardigheden, de vraag achter de vraag, om tot de juiste match te komen. Werven en koppelen van de juiste vrijwilliger, het gebruiken van diverse tools en werken binnen een professioneel team in een kantoor omgeving maken ook deel uit van het leertraject.

Duur van de stage: minimaal een semester, liefst een heel schooljaar, 2 dagdelen per week;
Voor wie: hogere jaars HBO studenten;
Inzet en begeleiding: je krijgt een werkplek op kantoor, maar je legt ook regelmatig huisbezoeken af. Tijdens je stage zijn er diverse evaluatie momenten, al dan niet samen met je stagebegeleider van de opleiding.

Aanmelden: neem eerst contact op om te informeren of deze stage beschikbaar is.  

Contact 

Stages Thuishulp: Kristel Menssink, coördinator Thuishulp, k.menssink@vchuizen.nl
Overige stages: Jolanda Westrum, directeur Vrijwilligerscentrale, j.westrum@vchuizen.nl

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2023 Vrijwilligerscentrale Huizen |