Vrijwilligerswerk Huizen

Maatregelen rondom het corona virus

13 mrt 2020
Vrijwilligerscentrale Huizen
De ontwikkelingen rondom het coronavirus brengen veel onzekerheden met zich mee. Dagelijks volgen wij de berichtgevingen van het RIVM en de GGD en passen ons handelen hierop aan.
maatregelen-rondom-het-corona-virus

Organisaties en verenigingen volgen veelal de opgestelde maatregelen van de beroepsverenigingen of (sport)bonden op en stoppen noodgedwongen diverse activiteiten. Heb jij toch nog vragen of extra adviezen nodig voor jouw organisatie of (burger)initiatief, dan zijn wij bereikbaar.

Wat betekent dit?

Ons kantoor blijft geopend en adviseert waar nodig. Ook aanvragen bij Thuishulp worden aangenomen. Wel treffen wij maatregelen om het besmettingsrisico voor iedereen te minimaliseren. Daarom is de bezetting op kantoor beperkt tot maximaal 3 personen. 

Groepsbijeenkomsten zijn geannuleerd en worden opgeschort tot na 31 maart 2020. 

Vrijwilligers bij Thuishulp

Bezoeken aan ouderen en personen met een afgenomen weerstand moeten beperkt worden, stelt het kabinet. Veel van onze vrijwilligers bezoeken deze doelgroep. Vrijwilligers van Thuishulp is daarom geadviseerd om zelf contact op te nemen met de hulpvrager om te kijken of het bezoek gewenst is. Wellicht kan het bezoek tijdelijk worden uitgesteld of telefonisch worden voortgezet. 

Coronaproof vrijwilligerswerk

De vergaande maatregelen hebben een heleboel negatieve gevolgen. Het coronavirus verspreidt zich razend snel en zo ook de eenzaamheid. En daar balen wij ontzettend van. Daarom starten we volgende week op Huizenvoorelkaar.nl met een actie om het vrijwilligerswerk door te laten gaan en naar mogelijkheden te zoeken die je wél kunt doen! 

De landelijke maatregelen op een rij: 

  • Blijf thuis bij gezondheidsklachten, zoals verkoudheid, hoesten of koorts, 

  • Evenementen met meer dan 100 bezoekers worden afgelast, 

  • Mensen worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken,

  • Vermijd grote gezelschappen en het openbaar vervoer indien mogelijk.

Het RIVM geeft op hun website meer informatie en antwoord op veel gestelde vragen.
Kijk voor meer informatie: www.rivm.nl/coronavirus.  

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2020 Vrijwilligerscentrale Huizen |