Wat is MaS?

Een Maatschappelijke Stage (MaS) is een onbetaalde stage bij een maatschappelijke organisatie. Leerlingen maken op deze manier kennis met vrijwilligerswerk waardoor ze andere groepen en organisaties in de samenleving leren kennen. Ook  worden ze uitgedaagd om zich ‘om niet’ in te zetten voor hun leefomgeving. De Maatschappelijke Stage wordt in Huizen verplicht gesteld aan alle leerlingen en wordt uitgevoerd in de vrije uren buiten schooltijd, te denken aan weekenden, schoolvakanties, studiedagen of avonden.
De Maatschappelijke Stage is onderscheidend van de beroepsstage, die zich oriënteert op een toekomstig beroep. De Maatschappelijke Stage verbreedt je kijk op het leven, is leerzaam, zinvol en vooral ook erg leuk!

"Wat deze stage mij gebracht heeft? Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad en nieuwe mensen leren kennen en oprecht kunnen genieten van de lachende mensen. Ik heb met mijn stagebegeleider afgesproken dat wanneer ik in de vakantie niet weg ga, ik altijd welkom ben! Dus ik ga gewoon door!"

- MaS leerling bij Vivium De Torenhof Blaricum

Stage makelaar

De Vrijwilligerscentrale is door de gemeente Huizen aangesteld als Maatschappelijk Stage makelaar. Samen met een netwerk van ca. 50 organisaties werken wij continu aan het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en het verbeteren van de kwaliteit van de stages. Een leuke, zinvolle Maatschappelijke Stage maakt dat jongeren zich meer gaan verdiepen in verschillende kanten van de maatschappij. En dat draagt weer bij aan de vorming van betrokken burgers voor nu en in de toekomst.

We kennen veel leuke mogelijkheden en je kunt bij ons terecht met vragen over de Maatschappelijke Stage.
Jaarlijks organiseren wij samen met de middelbare scholen in Huizen een Maatschappelijke Stage Markt.
Contactpersoon is stagemakelaar Charlotte Tupang.

Vind ons op Facebook!

Op de pagina van Maatschappelijk Stage Huizen staan de laatste vacatures, nieuwtjes en mooie foto's en verhalen. Blijf om de hoogte en LIKE ons!