Vrijwilligerswerk Huizen

Vrijwilligersbeleid Thuishulp 

Respect, vertrouwen en veiligheid zijn de kernwaarden die centraal staan bij Thuishulp 

In ons vrijwilligersbeleid lees je waar je als vrijwilliger op kunt rekenen bij het uitvoeren van je vrijwilligerswerk. Wij vinden het belangrijk dat we samen duidelijke afspraken maken, dat er aandacht is voor deskundige ondersteuning en dat er waardering is voor je inzet. In het vrijwilligersbeleid lees je dit allemaal terug. 

Het intake gesprek

Als je je bij ons aanmeldt, gaan we kennismaken via een intakegesprek. Een aantal dingen is daarin belangrijk, bijvoorbeeld dat je zelfstandig bij mensen thuis kunt werken. 

Vrijwilligersovereenkomst 

Als we na de intake besloten hebben dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen, overhandigen wij je een vrijwilligersovereenkomst waarin alle afspraken op een rij staan. Ook vragen wij een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan.

Informatie, begeleiding en communicatie

Je krijgt heldere informatie over wat de bedoeling is. Tijdens je werk is er altijd een aanspreekpunt waar je met vragen terecht kunt. En je krijgt de mogelijkheid om mee te doen aan deskundigheids bijeenkomsten.

Veiligheid en privacy

Staan bij ons hoog in het vaandel. Wij gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Ook de VOG en onze gedragscode dragen bij aan een veilige werkomgeving.   

Voorzieningen en regelingen 

Je bent als vrijwilliger automatisch verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen. Voor sommige hulp krijg je een kleine vrijwilligersvergoeding en je krijgt van tijd tot tijd een leuke attentie, bijv. aan het einde van het jaar en bij speciale gelegenheden.

Als er iets niet goed gaat

Het is nooit leuk, maar het kan gebeuren dat er iets niet goed gaat in je werk, of dat je een klacht hebt. Ook dan moet je weten waar je terecht kunt en wat je van ons kunt verwachten. 

Hoe gaan we uit elkaar? 

Goed afscheid nemen is net zo belangrijk als ergens beginnen. Als het tot een eind komt, ronden we de samenwerking met jou zorgvuldig af.

Indien je na het doornemen van het Vrijwilligersbeleid Thuishulp nog vragen hebt,  kun je contact met ons opnemen via mail of 035-526 7553.

Download hier in pdf

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2023 Vrijwilligerscentrale Huizen |