Vrijwilligerswerk Huizen

Mantelzorg & Werk

Aandacht op het werk voor de combinatiedruk

Op basis van feedback die wij in 2019 ontvingen vanuit de denktank betrokken ondernemen, hebben wij het advies overgenomen om ook workshops aan te bieden met inhoud. In 2020 staat het thema Mantelzorg & Werk centraal.

1 op de 5 mensen met een baan heeft ook mantelzorgtaken. Deze combinatie kan druk geven. Als werknemer probeer je alle ballen in de lucht te houden. Op je werk en ook tijdens de zorg voor je naaste. Te veel stress kan leiden tot concentratieproblemen, overbelasting en zelfs uitval.

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid betekent: aandacht op het werk voor de combinatiedruk die ontstaat door werk en mantelzorg. Het samen zoeken naar mogelijkheden voor meer balans draagt bij aan duurzame inzetbaarheid. De medewerker ervaart minder stress en kan beide rollen blijven vervullen. Kortom: een win-win situatie.

Het is een interactieve bijeenkomst. Voor de start van de bijeenkomst zal een behoeftepeiling plaatsvinden. Vragen kunnen vooraf bij de aanmelding worden meegezonden. Voor deze bijeenkomst is Lenette van Tienhoven, adviseur bij Werk & Mantelzorg uitgenodigd. Via een open dialoog deelt zij kennis en geeft handvatten aan werkgevers.

Dinsdag 3 november 2020

Tijd: 19:30 uur 
Locatie: De Engel, César Francklaan 13, 1272 EC Huizen

Meld je aan

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2020 Vrijwilligerscentrale Huizen |