Vrijwilligerswerk Huizen

Mantelzorg & Werk

Aandacht op het werk voor de combinatiedruk

In verband met corona gaat deze bijeenkomst niet door op 3 november. Er volgt een nieuwe datum in februari 2021.

Op basis van feedback die wij in 2019 ontvingen vanuit de denktank betrokken ondernemen, hebben wij het advies overgenomen om ook workshops aan te bieden met inhoud. In 2020 staat het thema Mantelzorg & Werk centraal.

1 op de 5 mensen met een baan heeft ook mantelzorgtaken. Deze combinatie kan druk geven. Als werknemer probeer je alle ballen in de lucht te houden. Op je werk en ook tijdens de zorg voor je naaste. Te veel stress kan leiden tot concentratieproblemen, overbelasting en zelfs uitval.

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid betekent: aandacht op het werk voor de combinatiedruk die ontstaat door werk en mantelzorg. Het samen zoeken naar mogelijkheden voor meer balans draagt bij aan duurzame inzetbaarheid. De medewerker ervaart minder stress en kan beide rollen blijven vervullen. Kortom: een win-win situatie.

Het is een interactieve bijeenkomst. Voor de start van de bijeenkomst zal een behoeftepeiling plaatsvinden. Vragen kunnen vooraf bij de aanmelding worden meegezonden. Voor deze bijeenkomst is Lenette van Tienhoven, adviseur bij Werk & Mantelzorg uitgenodigd. Via een open dialoog deelt zij kennis en geeft handvatten aan werkgevers.

Lenette van TienhovenFoto van Lenette van Tienhoven
Sinds 2008 adviseer ik bedrijven en gemeenten over het combineren van werk en zorgtaken en geef ik trainingen aan leidinggevenden en werkende mantelzorgers. Eerst vanuit Steunpunt Mantelzorg Gooi- en Vechtstreek, later Versa Welzijn. Vanaf 2013 voor MantelzorgNL en stichting Werk&Mantelzorg. Naast advies en trainingen voor Werk&Mantelzorg interview ik werkende mantelzorgers samen met hun leidinggevende en schrijf ik teksten voor o.a. publicaties en themadossiers.

“De combinatie werk en mantelzorg is soms een uitdaging, voor zowel werkgever als werknemer. Juist door samen in gesprek te gaan kom je tot een oplossing. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Werk en mantelzorg: Praat erover!”.

Stichting Werk&Mantelzorg zet Nederland in beweging naar een mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat. Dat is nodig ook, want het aantal werknemers met mantelzorgtaken stijgt nog steeds en blijft stijgen. Dit omdat de Nederlandse bevolking sterk vergrijst en de arbeidsmarkt krapper wordt binnen de participatiemaatschappij. Meer informatie op werkenmantelzorg.nl

Aan deze bijeenkomst zijn kosten verbonden. Aanmelding € 10,00 per persoon. Inclusief koffie/ thee.
Na je aanmelding ontvang je een bevestiging van Vrijwilligerscentrale Huizen met een factuur in de bijlage

In verband met corona gaat deze bijeenkomst niet door op 3 november. Er volgt een nieuwe datum in februari 2021.

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2024 Vrijwilligerscentrale Huizen |