Maatschappelijke Stage

Een onbetaalde stage tijdens onderwijsuren

Een Maatschappelijke Stage (MaS) is een onbetaalde stage tijdens onderwijsuren bij een non-profit organisatie. Leerlingen maken zo kennis met vrijwilligerswerk waardoor ze andere groepen en organisaties in de samenleving leren kennen en worden uitgedaagd om zich ‘om niet’ in te zetten voor hun leefomgeving. Dat maakt de maatschappelijke stage anders dan de beroepsstage, die zich oriënteert op een toekomstig beroep. De ervaring leert dat jongeren hun stage vaak erg leuk en leerzaam vinden.

De rol van de Vrijwilligerscentrale

De Vrijwilligerscentrale is door de gemeente Huizen aangesteld als maatschappelijk stage makelaar. Samen met een netwerk van ca. 50 organisaties werken wij continu aan het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en het verbeteren van de kwaliteit van de stages. Een leuke, zinvolle maatschappelijke stage maakt dat jongeren zich meer gaan verdiepen in verschillende kanten van de maatschappij. En dat draagt weer bij aan de vorming van betrokken burgers voor nu en in de toekomst.

Stage-bieder worden

Na jaren actief te zijn op dit terrein durven we te zeggen: de maatschappelijke stage is een verrijking voor iedereen. Voor de jongeren, de school, voor het vrijwilligerswerk en voor maatschappelijke organisaties zelf. Jongeren brengen nieuwe kennis en energie mee, een frisse blik op de organisatie en de activiteiten. Met jongeren in huis kun je een nieuw aanbod opzetten of oud aanbod verbeteren. Tijdens de stage maken de leerlingen kennis met de doelgroep. Winst voor twee! En soms blijven jongeren na hun stage hangen. Of ze maken hun ouders enthousiast. Maatschappelijk Stage-bieder worden kent eigenlijk alleen maar voordelen!

Lees hier meer

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2019 Vrijwilligerscentrale Huizen |