Vrijwilligerswerk Huizen

Vacature Vertrouwenscontactpersoon

Zorg jij als aanspreekpunt voor een veilig verenigingsleven?  

We willen allemaal dat kinderen en volwassenen in een veilige omgeving hun hobby of sport kunnen beoefenen. Helaas vinden er bij stichtingen en verenigingen soms onwenselijke situaties plaats. Denk bijvoorbeeld aan pesten, discriminatie of grensoverschrijdend gedrag. Je moet hier te allen tijde een melding van kunnen maken. Deze meldingen komen binnen bij iemand die, in vertrouwen, je verhaal aanhoort en de juiste stappen weet te zetten om hulp en ondersteuning te vinden. Dit is de vertrouwenscontactpersoon.

Vrijwilligerscentrale Huizen is, in samenwerking met de reeds zittende (vrouwelijke) vertrouwenscontactpersoon en de gemeente, op zoek naar een man die Vertrouwenscontactpersoon wil worden voor diverse organisaties in Huizen. Samen zijn jullie het aanspreekpunt voor organisaties die zelf geen vertrouwenscontactpersoon hebben.

Jij bent de man die wil bijdragen aan een sociaal veilige omgeving bij verenigingen en stichtingen. Tijdens gesprekken met de persoon die een melding doet, kun je goed luisteren. Je stelt je objectief op en bent goed in staat om hoor en wederhoor toe te passen.
Je gaat vertrouwelijk om met de melding en de desbetreffende organisatie.
Ook sta je als persoon stevig in je schoenen en kun je weerstand geven wanneer dat nodig is.
Er kunnen elk moment meldingen binnen komen, jij hebt ruimte in je agenda om snel te handelen en een afspraak te maken. Je bent minstens 35 jaar en je woont in Huizen of de directe omgeving.

Wat bieden wij?
Om kennis van zaken te hebben en kundig te kunnen handelen, krijg je een VCP-training. Je vergroot jouw netwerk, zit o.a. met de gemeente om tafel en kunt je gespreksvaardigheden ontwikkelen. Je kunt mensen die hulp nodig hebben verder helpen en draagt bij aan een veilig leefklimaat. Je kunt om de 4 jaar een VOG overleggen. De kosten voor een VOG worden vergoed.

Bij interesse kun je een reactie met motivatie mailen.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anita Campbell, Vertrouwenscontactpersoon, 06 – 4305 8300 of Jolanda Westrum, directeur Vrijwilligerscentrale Huizen 035 – 526 7553.

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2021 Vrijwilligerscentrale Huizen |