Vrijwilligerswerk Huizen

Vrijwilligers vinden & binden

Waar staat dat blik vrijwilligers? 

Heb jij een leuke vrijwilligersvacature uitstaan, maar komt er niemand op af? Zoek jij frisse, jonge aanwas maar weten ze jouw organisatie niet te vinden? Heb jij alle social media kanalen al uitgespeeld en kun je maar niet de juiste vrijwilliger vinden? 
Het werven van vrijwilligers is een kunst op zich. Voor veel vrijwilligersorganisaties is het een terugkerend probleem: waar vind je voldoende vrijwilligers om je activiteiten goed uit te voeren? Er is niet 1 formule die werkt om nieuwe vrijwilligers binnen te halen. Werven, vinden en binden kost tijd, geduld en energie. Vrijwilligerscentrale Huizen biedt verschillende tips en tools om je op weg te helpen.

Huizenvoorelkaar.nl

Huizenvoorelkaar.nl is een sociale marktplaats waar vraag en aanbod van maatschappelijke inzet samen komt. Je kunt als organisatie, maar ook als particulier, een hulpvraag uitzetten voor vrijwilligers. Uniek aan deze website is het 'aanbod'. Mensen kunnen hun diensten namelijk aanbieden via Huizenvoorelkaar. Als organisatie kun je dus op zoek naar jouw ideale vrijwilliger en zelf iemand benaderen voor leuk vrijwilligerswerk bij jouw organisatie. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de meest genoemde reden waarom mensen vrijwilligerswerk zijn gaan doen is dat zij ervoor gevraagd zijn. Neem hier een kijkje bij het huidige aanbod. 

Zwaan-Kleef-AanZwaan-Kleef-Aan wandeling in december met bewoners van Voor Anker naar de kerstshow in Tuincentrum Rebel

Zwaan-Kleef-Aan is een eenmalige activiteit die georganiseerd wordt met het doel om organisaties meer bekendheid te geven en mensen kennis te laten maken met een bepaalde activiteit. Je kunt het bijna vergelijken met een NLdoet klus.

Hoe werkt het?
Samen met een collega van de vrijwilligerscentrale bedenk je een leuke klus en plan je een datum. Via een oproep in de krant en online campagne proberen we een groep vrijwilligers te vinden voor deze eenmalige activiteit. Als organisatie ben je verantwoordelijk voor de ontvangst, uitvoering van de activiteit en nazorg. Misschien zit jouw nieuwe vrijwilliger wel in deze Zwaan-Kleef-Aan groep! Jaarlijks organiseren we circa 4 Zwaan-Kleef-Aan acties. Een paar voorbeelden: een kerstmarkt bezoeken met ouderen in rolstoel, een natuurwerkdag in het bos of het opknappen van schuur bij een buurtcentrum. Interesse in een Zwaan-Kleef-Aan? Neem contact met ons op.

Foto: Zwaan-Kleef-Aan wandeling in december
met bewoners van Voor Anker naar de kerstshow in Tuincentrum Rebel.

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2023 Vrijwilligerscentrale Huizen |