Vrijwilligerswerk Huizen

Sprintwissel Expeditie Nieuwe Gezichten

Leerprogramma voor organisaties
Sprintwissel Expeditie Nieuwe Gezichten
26-09-2022Vrijwilligerscentrale Huizen Huizen

Heeft jouw organisatie vrijwilligers nodig? Ben jij op zoek naar vrijwilligers?

Als je meer (nieuwe) vrijwilligers wilt bereiken zijn er volgens ons 3 dingen belangrijk.
Allereerst is het belangrijk dat je ontdekt wat de vrijwilliger zelf drijft.
Hoe maken we het vervolgens zo makkelijk mogelijk om mee te doen?  -> Vrijwilliger te worden bij onze organisatie. Dat vraagt om onderzoek en luisteren. Dat noemen we de vrijwilligersreis die we met gedragspsychologie hebben verrijkt.
Ten tweede willen wij organisaties innovatief leren denken. Niet alleen denken, maar we gaan ook aan de slag en dingen uitproberen. Op basis daarvan moet het nog leuker en aantrekkelijker worden om vrijwilligers te laten aansluiten. Het gaat vooral over ‘doen’ en 'behapbaar’ maken. 
Ten derde willen we de organisaties laten nadenken over hun eigen organisatiecultuur. Voor wie staan jullie deuren nu eigenlijk open? Er is door Jitske kramer en Jacqueline Willemse speciaal hiervoor een spel ontwikkelt, waardoor je laagdrempelig en met diepgang hierover in gesprek kunt gaan met elkaar: Het Jam Cultures spel.

De VC heeft een expeditiebegeleider  

Je gaat met meerdere organisaties tegelijk op reis. De expeditieleider gaat je niet vertellen welke kant je op moet. Het is een ontdekking waarbij je zelf gaat kijken welke richting jouw organisatie op gaat.
We nemen je mee buiten de gebaande paden, waarbij je routines gaat veranderen. Verandering is voor sommigen spannend, maar dat hoeft het niet te zijn. Het hoeft ook niet zo groots als men vaak denkt; het kan zelfs leuk zijn!
We ontmoeten elkaar 7 keer, want veranderen gaat niet van vandaag op morgen, maar heeft tijd nodig. We doen het samen; de een z'n kennis is voor de ander de oplossing. We zijn 12 september gestart, vervolgens hebben we om de week een digitale bijeenkomst. Wil je de volgende Expeditie meedoen? Laat het ons weten. 

Wil je meer informatie over de Expeditie? Neem dan contact op via 035- 5267553 of 
mail

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2022 Vrijwilligerscentrale Huizen |