Vrijwilligerswerk Huizen

Waar begin ik?

Bedenk eens welke richting je op zou willen

Er zijn steeds meer organisaties die Maatschappelijke Stage plekken aanbieden. Bedenk dus eens welke richting je op zou willen. Of welke doelgroep je interessant vindt. Wil je iets met sport, dieren, ouderen, kinderen of mensen met een beperking? Er zijn veel mogelijkheden.

Alvast een begin maken? Doe een test om te zien welke categorie jij interessant vindt.

Doe de test hier

Stagemarkt

Om je keuze wat makkelijker te maken, organiseert de Vrijwilligerscentrale Huizen jaarlijks een Maatschappelijke Stagemarkt. Deze wordt mede georganiseerd door het Erfgooiers College en de Huizermaat. De markt wordt om en om georganiseerd bij het Erfgooiers College of de Huizermaat. Tijdens deze markt komen alle stage organisaties bij elkaar en kun je in gesprek met de mensen van de organisaties. Je krijgt een beter beeld van alle stages en krijgt gelijk antwoord op je vragen. De Markt wordt meestal georganiseerd in oktober.
Je kunt je na de markt direct aanmelden via WisMas. Hier staat ook een overzicht van alle stageplaatsen.

  • Klik hier als je leerling bent van de Huizermaat
  • Klik hier als je leerling bent van het Erfgooiers College

Wanneer kun je je stage lopen?

Je kunt op verschillende momenten  stage lopen. Denk bijvoorbeeld aan een namiddag, doordeweekse avond of het weekend. Er zijn ook stageplaatsen die je kunt doen in de vakanties. Zo kun je op één dag meerdere uren stage lopen. Iedere schoolvakantie is er genoeg te doen.

Denk bijvoorbeeld aan de zomervakantie. Je kunt vaak al starten vanaf juni, voorafgaande aan het nieuwe schooljaar. Zo kun je in de zomer genoeg leuke activiteiten ondernemen én je stage afronden voor de start van het nieuwe schooljaar. 
Er zijn leuke dingen te doen op allerlei verschillende plekken! Wat dacht je bijvoorbeeld van de Kindervakantieweek in Huizen? Een week lang (of korter) buiten spelen, voetballen en hutten bouwen met kinderen? Of ga aan de slag bij Vakantiedagkamp Agnes. Daar onderneem je leuke activiteiten met kinderen uit Amsterdam die niet op vakantie kunnen. Ook bij woonzorgcentra kun je terecht in de zomer, gezellig met ouderen op stap de buitenlucht in. Kun jij zeilen? Zeil dan mee (onder toezicht) met iemand die dat niet meer alleen kan; kijk bij Sailability.

Heb je vragen of je wil meer weten? Bel ons gerust - (035) 5267 553 - en vraag naar Charlotte Tupang

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2018 Vrijwilligerscentrale |