Vrijwilligerswerk Huizen

Waarom stage-bieder worden?

Begrijpen wat vrijwilligerswerk inhoudt

Als stagebieder geef je Huizense jongeren een leerervaring buiten hun eigen belevingswereld. Zo krijgen zij inzicht in de wereld van zorg, welzijn, sport en cultuur. Ze gaan begrijpen wat vrijwilligerswerk inhoudt en hoe nodig en waardevol het is om een handje te helpen. Maar niet alleen voor jongeren, ook voor jouw eigen organisatie is de maatschappelijjke stage waardevol. Jongeren zijn nieuwsgierig en creatief en brengen - als je ervoor open staat - nieuwe kennis en energie mee, een verfrissende blik op jouw organisatie en de activiteiten. Je kunt met hun inzet nieuwe activiteiten opzetten of bestaande activiteiten verbeteren. En soms komen de leerlingen na hun stage terug. Of maken hun ouders enthousiast voor jouw organisatie.

Levenservaring

Samen met de middelbare scholen van Huizen wil de Vrijwilligerscentrale van de Maatschappelijke Stage een waardevolle les voor jongeren maken. Een ervaring die hun blik op de samenleving verruimt. Helpt jouw organisatie hier aan mee?

Wat kunnen leerlingen doen?

Geschikte stage-klussen zijn leuk en leerzaam voor leerlingen en zinvol voor je organisatie. Belangrijk is dat de klus afgebakend is en dat resultaten zichtbaar zijn. De Vrijwilligerscentrale heeft veel leuke voorbeelden en 'good practise'. Vraag ernaar! We helpen je graag met het ontwikkelen van goede stageplekken.

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2019 Vrijwilligerscentrale |