Vrijwilligerswerk Huizen

Stem op Onder de Mensen

20 jan 2020
Vrijwilligerscentrale Huizen
De werkgroep is met haar initiatief door de ING Bank geselecteerd voor de campagne Help Nederland vooruit. Een campagne waarbij lokale initiatieven kans maken op een donatie van het ING Nederland fonds.
stem-op-onder-de-mensen

Onder de Mensen Huizen is een werkgroep die speciaal is opgericht om het thema eenzaamheid actief onder de aandacht te brengen. De werkgroep bestaat uit vrijwilligers en organisaties zoals Vrijwilligerscentrale Huizen, Tijd voor Meedoen, De Bibliotheek Huizen, Versa Welzijn, gemeente Huizen en diverse burgerprojecten. Onder het motto 'heel Huizen in beweging tegen eenzaamheid' komen we graag met inwoners van Huizen in contact. Bijvoorbeeld bij het signaleren van eenzaamheid in de directe omgeving of bij ideeën die zijn ontstaan om mensen met elkaar in contact te brengen. Samen met de initiatiefnemer kijken we hoe een idee tot bloei kan komen.

Met de donatie willen wij een verdiepingsslag maken met Onder de Mensen Huizen. Niet alleen gericht op ouderen, maar ook op de jongere generatie. 3 tot 10 procent van de jongeren is chronisch eenzaam. De meeste onderzoeken zijn gericht op ouderen. Wij willen het verschil maken en ook de jongere generatie de aandacht geven die hiervoor nodig is. Dit vergt onderzoek, verdieping én het nodige netwerk.

Wij houden niet van gedoe, maar willen doen!

Breng hier je stem uit!

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2020 Vrijwilligerscentrale Huizen |