Vrijwilligerswerk Huizen

Meer dan alleen een Maatje!

Ad, over zijn werk als 'maatje':

“Op maandag en donderdag heb ik mijn vaste afspraken, als maatje voor een aantal mensen die regelmatig hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld elke donderdag om 11 uur wandel ik met een vrouw op advies van haar fysiotherapeut. Ze rekent op me. Het is altijd leuk. En dan heb ik daarnaast nog een aantal lossere contacten. Eigenlijk ben ik multi-inzetbaar denk ik; voor het sociale, maar ook voor het technische, de handige dingen. Het is altijd gevarieerd, daar hou ik van".

Mariëtte, over het contact met ‘haar meneer’ die depressief is:

“Vandaag heb ik twee uur met ‘mijn’ meneer langs de waterkant gelopen. Allebei een camera mee. Hij heeft veel over de natuur verteld, dat haalde hem uit zijn somberheid. Daarna zijn we thee gaan drinken bij hem thuis. Een volgende keer gaan we de foto’s uitwisselen".

Bob is ‘maatje’ van Hans die vroeger als archeoloog werkzaam was:

“We zijn naar 'zijn' museum geweest, het Allard Pierson Museum in Amsterdam, waar hij de laatste jaren heeft gewerkt. Hij heeft me rondgeleid en ik moet zeggen, hij is nog heel enthousiast en vakkundig daarin. We hebben een leuke dag gehad. Hans genoot. We gaan er dus gewoon mee door.” 
 

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2019 Vrijwilligerscentrale |