Vrijwilligerswerk Huizen

Heel Huizen Helpt

Samen in de strijd tegen het corona virus

In deze tijd van onzekerheid moeten we extra voor elkaar zorgen. Mogelijkheid om te helpen tijdens de CoronacrisisDe afgelopen weken zijn er mooie initiatieven en creatieve ideeën voorbij gekomen op social media en in de kranten. In deze onwerkelijke periode wordt er vanuit allerlei kanten hulp aangeboden. Ouderen en kwetsbaren hebben hulp nodig. Voor een boodschap, hulp bij het uitlaten van de hond. Of simpelweg contact met ‘buiten’ door een telefoontje of een lieve kaart. Waardevolle momenten.

Ken jij ook iemand die behoefte heeft aan contact, maar weet je niet precies hoe je het eerste contact kunt leggen? Gebruik dan hier dit formulier, vul het in en stop het bij mensen in de brievenbus. Je ontvangt dan vast en zeker een reactie terug.

Op www.Huizenvoorelkaar.nl is een speciale verzamelplaats gemaakt voor hulpvraag en aanbod met de categorie Coronahulp, ga hier naar de website. Zo komen mensen snel met elkaar in contact en kunnen we elkaar helpen waar nodig. Niemand weet hoe lang het coronavirus van invloed is op ons als mens en maatschappij. De komende maanden verwachten wij een stijging in het aantal urgente hulpvragen. We kunnen daarom ieders hulp goed gebruiken.

Vrijwilligerscentrale Huizen ondersteunt de initiatieven die hulpvrager en aanbieders samenbrengen, zodat de mensen uit de kwetsbare groep niet geïsoleerd raken. Naast inwoners adviseren wij ook organisaties en (burger) initiatieven die extra advies nodig hebben over het opzetten van activiteiten in deze periode en het werken met vrijwilligers. Ook over risico’s en misbruik die helaas, ondanks alle goede wil, kunnen voorkomen.

Wil je meer doen of heb je behoefte aan afstemming en informatie? Neem contact met ons op

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2020 Vrijwilligerscentrale Huizen |