Vrijwilligerswerk Huizen

Fondsen rondom corona

Extra financiële middelen voor jouw project of initiatief

Rondom de crisis ontstaan er steeds meer projecten en activiteiten om bepaalde groepen in de samenleving te ondersteunen. Ook het aantal burger- en buurtinitiatieven stijgt. Coronahulp groepen ontstaan op verschillende plekken; zowel online als fysiek.

Er zijn diverse fondsen waar je een aanvraag kunt indienen om je project of initiatief financieel mee te ondersteunen. Ieder fonds hanteert andere voorwaarden. Bekijk goed of jouw projectaanvraag in aanmerking komt. Hieronder volgen enkele opties.

Oranje Fonds 

Het Oranje Fonds is een tweede ronde gestart voor aanvragen. Er is veel animo. Er wordt nadrukkelijk verzocht om initiatieven in te dienen die zich richten op moeilijk te bereiken doelgroepen, zoals:

 • Kwetsbare kinderen
 • Mensen met psychische problemen
 • Vluchtelingen/ migranten
 • Mantelzorgers

>> Kijk hier of jouw project in aanmerking komt voor het oranje fonds.

Kleincoronahulp.nl 

Geschikt voor initiatieven en organisaties met een maximum van € 2.500,-. Richt zich op aanvragen voor:

 • Eenzaamheid
  Initiatieven die gericht zijn op het tegengaan van eenzaamheid. Het gaat dan om buurtinitiatieven die net iets groter zijn dan dat de vrijwilligers zelf kunnen betalen.
 • Dak- en thuislozen
  Kleine initiatieven gericht op alternatieve opvang van dak- en thuislozen. Steunen deze projecten wanneer ze geen onderdeel zijn van een groter plan.
 • Voedselvoorziening
  Kleine initiatieven die helpen bij voedselvoorziening in noodgevallen. Bijvoorbeeld voor mensen die in de problemen komen door het sluiten van de voedselbanken.

>> Kijk hier of jouw project in aanmerking komt voor de kleincoronahulp

Kansfonds

Het Kansfonds stelt extra geld beschikbaar voor coronahulp aan kwetsbare groepen, zoals mensen die leven in armoede en dak- en thuislozen. De procedure van de aanvraag is versneld; je kunt binnen een paar dagen al een beslissing verwachten.
>> Kijk hier of jouw project in aanmerking komt voor het kansfonds

Fonds Sluyterman van Loo 

Dit fonds richt zich op  het bevorderen van de kwaliteit van ­leven van ­kwetsbare ouderen. Kernbegrippen die dienen terug te komen in de aanvraag: zingeving, waardigheid, autonomie en welbevinden. Door de corona crisis hebben zij een versnelde procedure ingesteld.
>> Kijk hier of jouw project in aanmerking komt voor het fonds Sluyterman van Loo

Disclaimer
VC Huizen realiseert zich dat de ontwikkelingen rondom het coronavirus blijven doorgaat. Hierdoor kan bovenstaande informatie snel verouderen. Wij trachten de informatie volledig, actueel en uit betrouwbare bronnen aan te bieden.

Hulp nodig?

Wil je graag een fonds aanschrijven, maar weet je niet waar je moet beginnen en hoe je dit het beste doet? Onze medewerkers staan voor je klaar en helpen je graag. Neem contact met ons op, dan maken we een virtuele afspraak.

Neem contact op

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2020 Vrijwilligerscentrale Huizen |