Zelf aan de slag!

Als iedereen een ander helpt, zijn we allemaal geholpen! Iedereen kan een verschil maken. Een ander helpen is leuk, inspirerend en iets om trots op te zijn! Maar er is zoveel keuze! Waar moet je beginnen?

Bedenk voor jezelf eerst eens, wat je leuk vindt om te doen. Werk je graag met mensen, in de natuur, met kinderen of ouderen? Wil je graag af en toe iets doen of zoek je iets structureels? Wil je bij een organisatie aan de slag of is een sportclub meer jouw ding? Of wil je nergens aan vast zitten en bij mensen thuis op bezoek gaan? Het zijn allemaal vragen die je jezelf vooraf kunt stellen. Kom je er zelf niet uit? Doe dan de test of kom bij ons langs op kantoor. Samen kijken we wat er goed bij je past.

Vacaturebank

Op Huizenvoorelkaar krijg je een duidelijk overzicht van alle vraag en aanbod in Huizen en omstreken. Meeste vragen worden gesteld vanuit een organisatie. In verschillende categorieën en sectoren is van alles te vinden! Stuur gemakkelijk een berichtje en kom samen in contact. Na een kennismakingsgesprek kun je vaak al snel aan de slag.

Bij mensen thuis

Spreekt het jou niet zo aan om bij een organisatie aan de slag te gaan en wil je zelf meer vrijheid? Heb je bijvoorbeeld weinig tijd of wil je niet iedere week hetzelfde doen? Dan kun je je ook bij de Vrijwilligerscentrale Huizen aanmelden als vrijwilliger bij de Thuishulp. Na een kennismakingsgesprek kun je direct aan de slag. We hebben direct wat klussen die je kunt oppakken. Je kunt dan denken aan:

  • Boodschappen doen
    Voor mensen die ziek zijn of slecht ter been, zijn vrijwilligers die incidenteel of wekelijks de boodschappen willen halen, een geschenk uit de hemel. Als je het leuk vindt om samen met iemand naar de supermarkt te gaan, kan dat ook.
  • Auto voor de deur
    We hebben regelmatig aanvragen van mensen die vervoer zoeken om naar dokter of ziekenhuis te gaan. Deze mensen komen niet voor ander vervoer in aanmerking. Wil je af en toe rijden op tijdstippen dat het je uitkomt? Dan is dit type werk ideaal.
  • Delen van je hobby
    Doe je graag een spelletje, praat je het liefst over voetbal of bezoek je regelmatig een museum? Wij proberen je te koppelen aan een cliënt met een gelijksoortige interesse. Dat maakt het contact leuker en het is verrijkend.