Vrijwilligerswerk Huizen

Week tegen Eenzaamheid 2021

29 sep 2021
Vrijwilligerscentrale Huizen
Van 30 sept t/m 7 oktober is het de landelijke week tegen Eenzaamheid. De week staat in het teken van ontmoeting en verbinding.
week-tegen-eenzaamheid-2021

Eenzaamheid wordt steeds vaker onderkend en bespreekbaar gemaakt. In Huizen is sinds 2016 de werkgroep Onder de Mensen actief om iets tegen eenzaamheid in Huizen te doen. De werkgroep brengt mensen bij elkaar die ook graag actief willen worden tegen eenzaamheid. Omdat eenzaamheid vele aspecten kent, blijft het niet alleen bij het organiseren van ontmoetings activiteiten maar worden er ook scholingen georganiseerd om meer inzicht te krijgen in wat eenzaamheid precies is en hoe je er mee om kunt gaan. Uiteindelijk met als doel dat mensen elkaar kunnen helpen om weer onder de mensen te komen of om hulp te zoeken.

Wat is er te doen in de Week tegen Eenzaamheid

In de Week tegen eenzaamheid kan iedereen in Huizen, jong en oud, meedoen met verschillende activiteiten. De basisscholing zijn uitgenodigd om de leerlingen te vragen een mooie tekening of gedicht te maken. In die week volgen er ook mensen de scholing 'Een verbonden gesprek over Eenzaamheid'.

Bekijk alle activiteiten Week tegen Eenzaamheid Huizen

Kennismaken met de Werkgroep Onder de Mensen

De Werkgroep Onder de Mensen is geen besloten club maar een open geheel waar iedereen die een idee heeft om mensen bijelkaar te brengen of eenzaamheid signaleert, van harte welkom is. In de werkgroep zitten organisaties zoals de Bibliotheek, de vrijwilligerscentrale, de gemeente, Versa Welzijn maar ook mensen die vanuit zichzelf bezig zijn om hun idee te ontwikkelen, zoals een gesprekgroep of een bureninitiatief. Meer weten over de werkgroep? Neem contact op met Kristel Menssink k.menssink@vchuizen.nl

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2022 Vrijwilligerscentrale Huizen |