Vrijwilligerswerk Huizen

Wethouder feliciteert Thuishulp vrijwilliger met jubileum

29 jun 2020
Vrijwilligerscentrale Huizen
Maar liefst 22 vrijwilligers vieren dit jaar dat ze 5 jaar of 10 jaar verbonden zijn aan Vrijwillige Thuishulp van Vrijwilligerscentrale Huizen. Gedurende deze jaren hebben zij zich met regelmaat ingezet om inwoners in Huizen een helpende hand te bieden.
wethouder-feliciteert-thuishulp-vrijwilliger-met-jubileum

Het gaat om allerlei soorten hulp, zoals een klusje in huis en tuin, boodschappen doen, een bezoekje brengen of een luisterend oor zijn voor mensen die een steun in de rug kunnen gebruiken.

Vrijwilligers zelf zijn doorgaans bescheiden over hun inzet, maar voor inwoners in Huizen kan wat extra hulp net dat beetje verschil maken. En als iemand zich al 5 of 10 jaar belangeloos inzet voor een ander, vindt de vrijwilligerscentrale een extra blijk van waardering op zijn plaats.

Daarom gingen de medewerkers van de vrijwilligerscentrale afgelopen maandag op pad om de vrijwilligers thuis te feliciteren met hun jubileum.

Ook de gemeente vindt de inzet van vrijwilligers van bijzondere waarde. ‘s Middags sloot wethouder Hoelscher zich aan bij de uitreikingen en zette persoonlijk vrijwilligster Daniëlle in het zonnetje. Daniëlle heeft een visuele handicap maar dat hoeft geen belemmering te zijn. Ze gaat graag bij mensen op bezoek voor een gezellig praatje bij een kopje koffie. “Ik sta te popelen om weer te beginnen”, zegt ze zelf.

Mensen die interesse hebben om vrijwilliger te worden bij Vrijwilligerscentrale Thuishulp kunnen vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden. Dankzij de recente versoepeling van de corona maatregelen kan in principe alle hulp weer geboden worden, uiteraard met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen.

Momenteel is er behoefte aan mensen die willen (rolstoel) wandelen of bij iemand op bezoek willen gaan (maatje). Interesse? Neem dan contact op via 035-526 7553 of mail.

Foto: Bob Awick, Nieuwsblad voor Huizen.

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2021 Vrijwilligerscentrale Huizen |