Vrijwilligerswerk Huizen

Word ook handmasseur!

11 sep 2023
We bieden een gratis opleiding tot handmasseur
Word ook handmasseur!

Handmasseur worden? Gratis opleiding bij VC Huizen

Vrijwilligerscentrale Huizen biedt handmassages aan voor alleenstaande ouderen en andere mensen die vereenzamen. De eerste groep handmasseurs zijn in juni gediplomeerd en nu zijn we op zoek naar tien nieuwe vrijwilligers die interesse hebben in het volgen van de opleiding tot handmasseur. We gaan in januari 2024 weer starten.

Gratis opleiding in ruil voor jouw inzet

De opleiding is kosteloos, telt 15 bijeenkomsten en start op donderdag 25 januari van 9.30-12.30 uur in de bibliotheek van Huizen. Daarnaast moet er regelmatig flink worden geoefend op medecursisten, huisgenoten, vrienden of kennissen. Denk daarbij aan 1-3 uur per week. Als tegenprestatie verwachten wij dat  minimaal 18 maanden (en liever langer) beschikbaar bent voor het geven handmassages aan onze cliënten. Voor deze vrijwillige inzet reserveer je één dagdeel of avond per week.

Onderwerpen die tijdens de opleiding aan de orde komen zijn onder meer: ontspanningsmanagement, infectiepreventie, geestelijke zorg, mindfulness en ergonomie.

Masseren naar een beter leven

Als je een handmassage geeft, ga je merken dat mensen zich meer openstellen. Met jou praten ze makkelijker over hun leven, over wat ze missen, wat hun wensen zijn. Jij kunt ze dan wijzen op mogelijkheden voor ondersteuning of activiteiten. Zo krijgt je werk als handmasseur ook een extra sociaal randje: je helpt mensen weer meer plezier in het leven te vinden.

Handmassage geven is een cadeautje

Als handmasseur geef je mensen iets waardevols. Daar krijg je veel voor terug. Het is fantastisch om te zien hoe mensen zich veilig voelen om met jou te praten. De spieren worden soepeler door een handmassage, waardoor iemand weer een mes kan hanteren of een rollator kan vasthouden, en zo zelfstandiger en mobieler wordt.

Handmasseur worden? Neem contact op

Ben je op zoek naar een zinvolle activiteit waarbij je mensen zowel fysiek als mentaal én sociaal nieuwe kracht kunt geven? Investeer tijd en energie in je toekomst en schrijf je in voor de gratis opleiding tot handmasseur. 
Stuur direct een mail en ons contactpersoon Lisette Otto neemt contact met je op. 
 

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2023 Vrijwilligerscentrale Huizen |