Vrijwilligerswerk Huizen

Annie en Mieke, vrijwilligers bij de Wereldwinkel

19 jan 2022
Vrijwilligerscentrale Huizen
`Ons werk is betekenisvol en we houden er ook vriendschappen aan over`
annie-en-mieke-vrijwilligers-bij-de-wereldwinkel

Annie van Rossen en Mieke Bijlard zijn al jaren vrijwilliger bij de Wereldwinkel aan de Kerkstraat in Huizen. Ze geven beide aan dat zij het werk betekenisvol en van maatschappelijk belang vinden. “En we hebben er ook goede vriendschappen aan over gehouden.”

Annie doet dit werk al 22 jaar met veel animo en Mieke is 7 jaar bij de Wereldwinkel betrokken. Na haar pensioen wist ze dat ze vrijwilligster wilde worden bij de Wereldwinkel.  Wat is het dat zij met zoveel plezier dit werk doen? Beiden geven zij aan dat zij het werk betekenisvol en van maatschappelijk belang vinden. Bovendien houden zij er goede vriendschappen aan over. Het is voor hen ook extra uitdagend omdat zij de producten zelf hebben ingekocht bij Fairtrade importeurs.

Met veel passie en deskundigheid runnen zij de Wereldwinkel en worden ze ondersteund door een creatief team, andere vrijwilligers en de wereldwinkelorganisatie Nederland. De doelstelling is om eerlijke handel, oftewel fair trade te bevorderen. Door eerlijke handel kunnen de arbeids- en leefomstandigheden van de makers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika verbeteren. Annie en Mieke kunnen er alles over vertellen. In de Wereldwinkel in Huizen staan de deuren altijd open voor iedereen die op zoek is naar een eerlijk cadeau, heerlijke koffie, huisnijverheid of informatie.

Mieke vertelt dat zij de producten van ‘Sjaal met een verhaal’ zo mooi vindt. Bijvoorbeeld de vilten kinderslofjes, sjaals en plaids. Vrouwen uit Nepal maken de artikelen met de hand en die winst gaat naar kindertehuizen en medische zorg voor kinderen.  Dit is maar één van de vele fairtrade producten die je kunt vinden in de Wereldwinkel. Zoek je iets speciaals dan kunt je met je vragen terecht bij Annie en Mieke. Hun ervaring is dat de meeste klanten blij de deur uitgaan met een cadeau dat mooi wordt ingepakt.

Tijdens het inpakken maken de klanten vaak nog een rondje door de Wereldwinkel want je raakt er niet uitgekeken. Wat te denken van de beestjes van het Wereld Natuurfonds, de doppers, gelukspoppetjes of de heerlijke fairtrade chocolade. Eenmaal in de winkel is er ook altijd tijd voor een goed gesprek.

Een cadeau voor jou en een toekomst voor de kinderen, mannen en vrouwen uit de derde wereld; dat maakt het werk van de vrijwilligers zo bijzonder. Annie en Mieke staan alle klanten graag te woord. Juist door de inzet van deze vrijwilligers hebben de mensen in de derde wereld een beter bestaan.   

Interview: Els van der Sterren
Foto: Mariëlle de Veen 

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2022 Vrijwilligerscentrale Huizen |