Vrijwilligerswerk Huizen

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven, het geeft je voldoening en structuur

31 okt 2022
Wat een prachtige tijdsbesteding, lees het verhaal van Hilly
Vrijwilligerswerk verrijkt je leven, het geeft je voldoening en structuur

Hilly Vos is sinds 2017 met pensioen na een arbeidzaam leven, waarvan de laatste jaren als coördinator clientenadministratie bij een Zorggroep. Nog in haar betaalde baan is zij betrokken geraakt bij het vrijwilligerswerk. 8 jaar was Hilly secretaris van de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB) in Huizen. Binnen de Samenwerkende Ouderenbonden (SOBH) is het organiseren van themamiddagen één van haar taken. Onderwerpen die dan aan de orde komen zijn veiligheid in en om het huis, rijvaardigheid, valpreventie, en dit alles voor senioren in Huizen vanaf 65 jaar.

Ook is Hilly actief bij het hospice in Huizen en in de evangelisatiecommissie van de Hervormde gemeente, van waaruit zij regelmatig ouderen bezoekt.

Hilly omschrijft zichzelf als een doener die van aanpakken houdt en duidelijk verschil voelt in diverse vrijwilligerstaken. Zo beleeft ze haar secretaristaken bij de PCOB als wat ’zakelijk’ waar ze wel haar kwaliteiten vanuit haar betaalde werk goed in kwijt kan. In haar kerkenwerk vindt ze het fijn om te zien naar, en aandacht te geven aan, haar medemens. Ook het aanreiken van hetgeen Hilly beleefd vanuit haar geloof geeft haar veel vreugde en voldoening.

Soms moet Hilly schipperen tussen de diverse vrijwilligerstaken en haar privéleven, wanneer er verschillende activiteiten op hetzelfde moment gedaan moeten worden. Achteraf vindt ze het soms jammer niet genoeg tijd te hebben gehad voor een klus. Een nieuwe taak of activiteit is een uitdaging en haalt Hilly uit haar comfortzone, geeft haar veel voldoening en verbreedt haar perspectief.  

Hilly verbaast zich over het aantal vrijwilligers die er actief zijn en vindt het belangrijk iedere vrijwilliger te waarderen in welke vorm dan ook. Zelf is ze blij met de waardering die ze als vrijwilliger ontvangt. Regelmatig wordt ze - tezamen met haar collega vrijwilligers – uitgenodigd voor een gezellig samenzijn in de vorm van een barbecue, een wandeling door historisch Huizen of krijgt ze een klein presentje.

Het betrekken van jongeren en pubers bij vrijwilligerstaken zou een positieve bijdrage in onze maatschappij kunnen leveren. Het niet alleen maar consumeren maar ook het geven van hulp, ondersteuning en aandacht aan anderen werkt motiverend en stimulerend. 
Hilly vat haar vrijwilligerswerk samen als dat ze meer terugkrijgt dan dat ze geeft.

Interview:  Willie Hofs
Foto:  Mariëlle de Veen

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2023 Vrijwilligerscentrale Huizen |