Vrijwilligerswerk Huizen

Een uurtje per week maatje zijn?

9 jan 2023
Interview met Cas Hageman, maatje bij Vrijwillige Thuishulp. Een voorbeeld voor andere jongeren!
Een uurtje per week maatje zijn?

Cas Hageman, 20 jaar, werkzaam in Naarden, is naast zijn baan actief als vrijwilliger. Via het tv-programma van Gordon en Gerard: ”Waarheen? Waarvoor?”, kwam hij op het idee om ook iets te doen voor ouderen. Zoals hij het zelf zegt: ”Je probeert de eenzaamheid tegen te gaan. Wat is nou een uurtje op een dag? Of één uurtje per week?” 

Zo gezegd, zo gedaan. Hij ging naar de vrijwilligerscentrale in Huizen en meldde zich aan. Nu is hij het maatje van de heer Meesterman. Die is slecht ter been en Cas doet de boodschappen voor hem. Daar is hij erg blij mee. “Het is altijd gezellig als Cas komt” zegt de heer Meesterman.


Als bekend musicus heeft hij vele interessante verhalen over zijn optredens en natuurlijk praten ze dan veel over muziek. Daarin hebben ze elkaar gevonden. Beiden zijn dol op de meest uiteenlopende muziekstijlen. Ze zijn maatjes van elkaar. En wie weet ook jij binnenkort.
Bij de vrijwilligerscentrale kun je je aanmelden. Dan wordt samen met jou bekeken wie jouw maatje kan worden. Want een vrolijk gezicht brengt overal licht.

Interview:  Els van der Sterren 
Foto's:  Mariëlle de Veen

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2023 Vrijwilligerscentrale Huizen |