Vrijwilligerswerk Huizen

Handen masseren, de passie van Willem

14 jun 2023
Iets voor een ander betekenen. Willem doet het duidelijk uit liefde, een inspirerend voorbeeld!
Handen masseren, de passie van Willem

Handen masseren, de passie van Willem, een geschenk voor de ander

Een van de nieuwe handmasseurs is Willem Meijer-Honing. Een man die van nature positiviteit en vooral menslievendheid uitstraalt. Hij is in Indonesië geboren en toen hij drie jaar was naar Nederland gekomen, inmiddels is hij 70 jaar. Na de middelbare school heeft Willem de MTS opleiding gevolgd en er vervolgens ……..niets mee gedaan. Hij ging werken als administratief medewerker, waarbij hij het vak boekhouden wel interessant vond. Vervolgens volgde Willem de MBA studie, maar vervolgens….….niets mee gedaan.

Op zich best een humoristische ontwikkeling, hoe zou de rest van zijn loopbaan zich ontwikkelen?

Willem ging enthousiast aan de slag bij de NOS als administratief medewerker voor Sesamstraat. Toch stond Willem open voor een nieuwe uitdaging en toen hij 58 jaar werd besloot hij om in de zorg te gaan werken op de afdeling Psychiatrische geriatrie. Een bijzondere wending in zijn loopbaan. Als Willem iets interessant vindt gaat hij er ook voor. Dus, de opleiding Verpleegkundige A en B gevolgd en vol passie zorgde hij voor mensen met dementie bij De Marke in Huizen. De laatste vijf jaar voor zijn pensioen werkte hij daar met mensen die een visuele beperking hebben, hetgeen hij het állerleukste en boeiendste deel van zijn carrière vond.

Handmasseur

Vlak na zijn pensioen las hij de oproep in het Huizense krantje voor vrijwilligers die de training Handmassage wilde volgen. Deze oproep was geplaatst door de vrijwilligerscentrale Huizen om met die handmassages vooral eenzame mensen te bereiken. De opleiding is Willem gaan volgen onder bezielende begeleiding van de zéér vakkundige lerares Daisy Hatusupy en coach Emmy van Galen. Willem leerde dankzij deze twee vrouwen vertrouwen te krijgen in hetgeen hij moest leren en doen. Dat vertrouwen groeide naarmate hij de uitwerking van de handmassage merkte; zeer rustgevend voor degene die de behandeling kreeg en Willem kreeg er enorm veel energie van.

Klaarstaan voor de medemens, iets voor een ander betekenen. Willem doet het duidelijk uit liefde, een inspirerend voorbeeld! Misschien voor jou ook? Meld je dan aan bij Vrijwilligerscentrale Huizen, er is nog zóveel goeds en moois te doen.

Voetnoot: Het opleiden van vrijwilligers door middel van de handmassage-training is mede mogelijk gemaakt door donaties van het Oranje fonds en het Mr Roelsefonds.

Interview:      Nanny Vogelaar
Foto’s:          Manuel Pohan

Sitemap | Website door CM SpecialistCopyright © 2023 Vrijwilligerscentrale Huizen |